Atelier CRESO - de Creatieve Solder

het atelier waar je jezelf kunt zijn

Schoolstraat 12, Velp
   
Expositie

Informatie voor bezoekers van onze jaarlijkse expositie
De expositie start op Hemvelvaartdag en is t/m zondag, dus vier dagen genieten! Geopend van 11.00-16.00 uur. Toegang is gratis!
Adres: Schoolstraat 12 - 6882 NS Velp Gld 

Er zijn vele kunstwerken te zien van kinderen en volwassen.

Van gevorderd cursist tot beginner.
Laat je verrassen! (en dat gebeurt meestal ook!).

Ca 500 bezoekers per jaar uit onze regio.

Het werk wordt professioneel opgehangen en uitgelicht in een mooie expositieruimte. Er is werk te koop tegen schappelijke prijzen.Informatie voor cursisten
Algemene informatie voor cursisten over de
jaarlijkse Expositie bij Atelier Creso in Velp

THEMA

Ieder jaar geven wij een THEMA mee voor onze tentoonstelling. Het thema wordt tijdig aan de cursisten bekend gemaakt en is op de website Atelier Creso te vinden.
Het thema dient ter inspiratie voor het zelf bedenken en maken van een schilderij, tekening of object. Vooral tegen beginners willen wij zeggen: stap over de eerste drempel heen en doe mee met onze expo! Zo kunnen wij samen een mooie tentoonstelling maken en dat is tenslotte de opzet.
Ook tegen onze kinder-cursisten zeggen wij: geef je op, en maak er een mooie expositie van! Attendeer familie, vrienden en geïnteresseerden op deze mooie expositie en open dagen, die mede dankzij jou gestalte krijgen!

EXPOSITIE DATA
Ieder jaar wordt de expositie gehouden van donderdag Hemelvaartdag tot en met de zondag daarop. Dus 4 dagen in totaal. De expositie is op die dagen gratis te bezoeken van 11.00-16.00 uur. De officiële opening wordt verricht op donderdag Hemelvaartdag om 11.00u. De expositie data zijn te vinden bij ROOSTERS.

HOE DOE JE MEE?

 • Je werk is goed ingelijst en voorzien van probleemloze ophang mogelijkheid (ijzerdraad achterzijde).
  Wij moeten helaas werk weigeren dat niet goed opgehangen kan worden.
 • Titel van het werk, je naam en telefoonnummer en email adres op achterzijde vermelden en zet erbij met hoeveel werkstukken in totaal je meedoet (“1 van 3” bijvoorbeeld) en titel werkstuk.
 • Heeft het werkstuk betrekking op het thema, vermeld dan ‘thema’ en titel werkstuk.
 • Ook recent werk dat NIET op het thema betrekking heeft, kan je exposeren.
 • Is je werk te koop, zet de prijs dan achterop met ‘te koop’.
 • Alle werkstukken voor de expo inleveren met antwoordformulier. Voor de datum van inlevering zie ROOSTERS met betaling van het hanggeld per werkstuk, gepast betalen aub.
 • De antwoordformulieren zijn ter beschikking voor een ieder bij het buffet in het atelier (en worden aan cursisten gemaild samen met de expositiebrief met daarin alle belangrijke data en hanggeld).
 • Werkstukken kunnen helaas niet meer met expo meedoen als ze na de aangegeven inleverdag, zie ROOSTERS worden ingeleverd en wij kunnen dit werk niet meer opnemen in de expositie-catalogus.


TOELICHTING & EVT. JE WERK VERKOPEN
 • Van de bescheiden bijdrage ‘hanggeld’ worden ieder jaar reparaties gedaan aan de expo faciliteit en er worden bijvoorbeeld kapotte spots vervangen, ophanghaken gekocht. Wij maken geen winst op de expositie. We proberen als stichting dit mogelijk te maken en te houden, want het is een fantastisch jaarlijks hoogtepunt voor ons atelier.
 • Als je werkstukken wilt verkopen, dan wordt er een sticker onder je werk gehangen met TE KOOP. Per verkocht werkstuk vraagt Creso 10% van de verkoopwaarde. Je kunt hier vooraf rekening mee houden bij samenstellen van je prijs. Dit leuke initiatief is voortgekomen uit de cursistengroep.
 • Wij nemen al het aangeboden werk in dat niet eerder bij ons geëxposeerd is.
 • Je werk kan worden opgehaald op de laatste expositie dag (zondag) vanaf 16.00 uur. Eerder ophalen is niet mogelijk. Kan je zelf niet, vraag dan iemand om het werk voor je op te halen. Dit i.v.m. voorkomen van schade bij afbouw expo.


HOE KAN IK HELPEN?
 • Wij hopen natuurlijk dat diegenen die kunnen, hun steentje willen bijdragen aan het op/afbouwen van de expositie. Wij zijn maar met een klein team en kunnen niet zonder je hulp en het is daarnaast heel gezellig om samen de expo op te bouwen. Er is van alles te doen. Voor sterke en wat minder sterke bouwers, technische mensen, creatievelingen, schoonmaak, inrichting, voorlichting geven etc. Een ieder kan zich opgeven voor verschillende tijden tijdens de opbouw, afbouw of tijdens de expo zelf.
  Een inschrijfboekje ligt op het buffet in het atelier.
 • Wil je een lekkere cake of een (hartig of zoet) taartje bakken voor de opening van de expo, dan is dit zeer welkom!
 • Neem een stel flyers mee van Atelier Creso en leg deze in je buurt neer bij supermarkt, huisarts, fysio, tandarts, buren, vrienden en vriendinnen! Hoe meer publiciteit, hoe meer bezoekers!


Tot slot: Heel veel plezier bij het maken van je kunstwerk voor de expositie!

Heb je vragen? Stuur deze dan naar info@ateliercreso.nl