Atelier CRESO - de Creatieve Solder

het atelier waar je jezelf kunt zijn

Schoolstraat 12, Velp
   
Nieuws
OPEN DAG: ZONDAG 3 SEPT 11.00-16.00 UUR. 
Wees welkom om een kijkje te komen nemen! We vertellen alles over ons cursusaanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen!

Atelier Creso zoekt bevlogen kunstenaar (m/v)

Het 40-jarige Creso atelier voor kinderen, jongeren en volwassenen in Velp zoekt een ervaren freelance docent(e) tekenen en schilderen. De nieuw aan te trekken kunstenaar zal per september wekelijks lesgeven in onder andere klassiek realistische technieken op de maandagavond in het mooie monumentale pand in de vml. Dr. Van Voorthuysenschool aan de Schoolstraat 12 in Velp. Uitbreiding van lesgroepen is bespreekbaar. Het atelier werkt met vele materialen zoals potlood, kleurpotlood, krijt, acryl, aquarel en olieverf + fijnschildertechnieken en modern werk. Het enthousiaste docententeam zorgt er samen voor dat beginnende en gevorderde cursisten hun talenten ontdekken en ontwikkelen.
Kunstenaars uit de regio worden van harte uitgenodigd te reageren via info@ateliercreso.nl met cv en foto’s van werk.

EXPOSITIE 2024: 9-10-11-12 MEI 
Atelier Creso haar deuren aan de Schoolstraat 12 in Velp wijd open voor de gratis te bezoeken expositie van tekeningen en schilderijen die beginnende en zeer gevorderde vrijetijdskunstenaars hebben gemaakt in allerhande technieken.  

Het team van gespecialiseerde teken- en schilderdocenten van het atelier staat bezoekers graag te woord over alle creatieve cursussen die Creso geeft, waaronder van de kindercursus en de Jeugd Academie voor jongeren tot 18 jaar. Kortom, deze open dagen expositie is mooi om te zien voor alle leeftijden en de toegang is gratis!


JEUGD ACADEMIE 12-18 JAAR: (2 uur les)
Bij de Jeugdacademie gaat het om onderzoek, verdieping en creatieve ontwikkeling. Er wordt aandacht besteed aan verschillende kunststromingen, teken-, schilder- en druktechnieken en je gaat ook ruimtelijk werken.
Instromen kan op elk moment. Opgeven via info@ateliercreso.nl
ook voor gratis proefles-aanvraag.

PORTRET OF MODELTEKENCURSUS 
Wil je je Inschrijven (vrijblijvend) voor de volgende model of portret-tekencursus? Dat kan via info@ateliercreso.nl  Zie voor meer informatie "cursussen" op deze website.

LESSEN VOOR VOLWASSENEN: (2 uur les)
MAANDAGAVOND & DONDERDAGAVOND om 20.00 u.
DINSDAGOCHTEND om 10.00 u
DINSDAGMIDDAG om 13.30 u en om 16.00 u
WOENSDAGOCHTEND EN VRIJDAGOCHTEND om 09.30 u

KINDER ATELIER 7-12 JAAR op woensdagmiddag
Op woensdagmiddagen van15.00u tot 16.30 u zijn er lessen voor creatieve kinderen. De eerste proefles is GRATIS. Daarna beslis je of je door wilt gaan (aanmeldingsformulier gaat via ouders/verzorgers).

ONS ATELIER BEVINDT ZICH IN EEN RIJKSMONUMENT
De mooie "School II" ofwel de Dr. Van Voorthuysenschool in Velp met haar grote ramen, de mooie lichtinval en de prettige sfeer is ons aan het hart gegroeid. Wij zijn blij met dit mooie onderkomen voor ons atelier.


OPEN MONUMENTENDAG
Wij zijn bijna elk jaar op de zondag in het weekend waarin de Open Monumentendagen landelijk worden gehouden voor alle geïnteresseerden geopend. 


ATELIER BEKIJKEN?
Iedereen is door de week van harte welkom om eens tijdens de lessen te komen kijken en daarna een 1e gratis teken en schilderles af te spreken.

KINDERFEESTJES: maximaal 8 kinderen kunnen voor het vaste tarief van 20 euro per kind hun partijtje bij ons vieren. Leeftijd: 6-12 jaar. Dit is inclusief begeleiding door kunstdocent, exclusief materialen, 2 uur gebruik van atelier, limonade en wat lekkers! Je mag zelf taart meenemen en cadeautjes uitpakken aan onze lange tafel. Geen probleem! Mail ons je wensen via info@ateliercreso.nl


BUITENSCHILDEREN!
Voor deze leuke en leerzame dag inclusief begeleiding door kunstdocent en inclusief lunch is het tarief 125 euro. Creso cursisten krijgen een korting van 10 euro. Geef je (zonder verplichting) op via
info@ateliercreso.nl   Start bij minimaal 6 inschrijvingen.


TEAMBUILDING workshop - voordelig en creatief !
Maak met je (management)team een werkstuk voor in de hal, de vergaderzaal of de gezamenlijke ruimte en leer elkaar eens op een andere, creatieve manier kennen! Dagdeel (ochtend, middag of avond) is te reserveren voor minimaal 6 personen (maximaal 15) a slechts 50 euro pp inclusief koffie/thee. Indien lunch gewenst dan geringe bijkomende kosten voor 15 euro pp. Excl. materiaal.
Mail ons via info@ateliercreso.nl en we maken een passend programma.

PROJECT LORENZHUIS VELP: Als je je wereld niet meer herkent omdat dementie heeft toegeslagen, dan voel je je weer veilig en thuis bij 6 belevingswerelden uit de jaren ’50 en ’60, gerealiseerd via Atelier Creso in het net heropende Lorentzhuis te Velp. Hartverwarmende reacties kregen we op dit werk. Het zijn kleine kamers/hoeken waarin bewoners herkenning vinden in de jaren 50 en 60 en zich kunnen terugtrekken. Wat zijn de dementerende bewoners van het Lorenzhuis hier blij mee! Ook een dergelijk project gewenst? Stuur je mail aan info@ateliercreso.nl

Volg Atelier Creso op FACEBOOK!!! en 'Like' atelier Creso !
Vragen? mail ons via
info@ateliercreso.nl

Lesrooster