Atelier CRESO - de Creatieve Solder

het atelier waar je jezelf kunt zijn

Schoolstraat 12, Velp
   
Docenten > Hennie

Docent: Hennie van der Reep

“De aard van het beestje”
Wat doet zij als docent?
Als docent van de kindergroep probeert zij kinderen op een ontspannen manier hun fantasie en creativiteit te laten gebruiken en te ontwikkelen. De manier waarop dat gebeurt is eigenlijk niet het belangrijkste. Het gaat om het plezier van het doen en vooral het vasthouden van de onbevangenheid die wij als volwassenen zijn kwijtgeraakt. Daarbij is het spannend om ze technieken te laten gebruiken die voor hen nog onbekend zijn.

Waar zat zij op school?
Zij heeft een opleiding gevolgd voor arbeidstherapeute en bezigheidstherapeute. Naast haar werk volgde ze de 5-jarige parttime schilderopleiding aan de Vrije Academie Kennemerland,5 jaar richting Vrij Schilderen, met als specialisatie 2 jaar portret- en modelkunst en fijnschilderen.Daarna 2 jaar privéles, 2 jaar schilderlessen portret/model en een jaar etsen. Daarnaast nog vele workshops en schildervakanties in Frankrijk.

Wat maakt zij?
Haar voorkeur gaat uit naar portret- en modeltekenen en schilderen, wat zij meestal in opdracht doet, maar staat verder open voor alles op het gebied van schilderen. Het liefst werkt zij met olieverf maar ook houtskool en krijt zijn favoriet. Soms is het hard werken en ook frustrerend als het niet wordt wat ze wil. Soms legt ze de lat te hoog voor zichzelf, maar als het goed gaat, geeft dat veel innerlijke vreugde en energie.

Waar hing haar werk?
Verschillende groepsexposities tijdens de Academieperiode, 2 solo verkoopexposities in Heemstede en Haarlem, Gelderlander kunstprijs, Expo Filmhuis Oosterbeek. Mijn portretten hangen in veel huiskamers her en der verspreid in Nederland.