Atelier CRESO - de Creatieve Solder

het atelier waar je jezelf kunt zijn

Schoolstraat 12, Velp
   
Docenten > Danielle


Docent Danielle Nengerman
“De aard van het beestje”:  "You can't buy happiness, but you can paint!"

 Wat doet zij als docent?
Ze zet zich graag in om een ontspannen sfeer te creeren waarin cursisten op allerlei manieren bezig kunnen zijn met hun kunstwerk.  Ze geeft waar gewenst advies over onderwerpkeuze, materiaalgebruik, kleurgebruik en techniek en kan helpen bij het vinden en ontwikkelen van een eigen beeldtaal.

Waar zat zij op school?
Zij is afgestudeerd aan de academie voor beeldende kunsten in Den Haag alwaar ze veel tijd doorbracht in de grafiekwerkplaats. Hier hield ze zich bezig met etsen, lithografie en hoogdruktechnieken. Ze heeft hier -en ook na de academie- schilderlessen gevolgd in de acryl-, en olieverftechniek.

Wat maakt zij?
Ze werkte veel met acrylverf op doek, zowel abstracte werken als figuratief en schildert momenteel landschappen en stillevens in olieverf op doek. Hierbij is ze altijd op zoek naar de kern en de verstilling in haar onderwerpen. Vergankelijkheid speelt een grote rol in haar werk.

Waar stond of hing haar werk?
Haar werk heeft op verschillende locaties in Den Haag en Arnhem gehangen.

Wie is zij nog meer?
Danielle is in 1968 in Zaandam geboren en woont en werkt momenteel in Arnhem. Naast schilderen houdt ze van dichten, muziek, lezen en lange wandelingen in de natuur waarbij ze veel fotografeert en inspiratie op doet voor haar schilderijen.