Atelier CRESO - de Creatieve Solder

het atelier waar je jezelf kunt zijn

Schoolstraat 12, Velp
   
Docenten > Antoine

Docent & dagelijks leider Atelier: Antoine van den Berg (met pensioen eind juni 2023!)

“De aard van het beestje”
Wat doet hij als docent?
In zijn cursussen portret- en modeltekenen let hij vooral op die subtiele dingen die status, houding en emotie van het model uitdrukken. Lichaamstaal is belangrijker dan de uiterlijkheden van het gezicht.
Verder heeft hij als docent de specialisatie “Klassieke technieken”.
In 1983 richtte hij met 3 andere kunstenaars Atelier Stichting Creso op. Hij is betrokken bij de dagelijkse leiding van het atelier.

Waar zat hij op school?
Na een grafische opleiding verdiepte hij zich in de lithografie en het maken van zeefdrukken.
Gedurende vier jaar volgde hij privé-lessen in diverse schilder- en tekentechnieken.

Wat maakt hij?
Hij schildert het liefst portretten, landschappen en stillevens.
Zijn specialisatie is de “klassieke” manier van schilderen met tempera-olieverf.
Met moderne acrylverf tracht hij dezelfde effecten te verkrijgen.
Hij is wars van stijlen. Zijn technische ondergrond vertaalt hij eigenzinnig in modern getinte, eigen(tijdse) opvattingen over de kleine en grote wereld om ons heen.
Zijn terugkerend thema is de (individuele) mens: “de aard van het beestje”.

Waar stond of hing zijn werk?
Zijn werk was eerder te zien o.a in “100 kunstenaars onder een dak” en in het recreatiecentrum Avegoor te Ellecom. Verder heeft hij geëxposeerd in het Streekziekenhuis Zevenaar en Velp, de Algemene en Wetenschappelijke Bibliotheek te Arnhem en het gemeentehuis Rheden.

Wie is hij nog meer?
Hij werd in 1956 geboren te Arnhem. Sinds 2002 is hij ook docent algemene schilder/tekentechnieken bij de Kreatieve Kring Westervoort.

Antoine werd op Lintjesdag 2014 verrast met een Koninklijke Onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn belangeloze inzet voor kunst, kunstbeoefening en cultuur.
"Kunst is niet hoogdravend of elitair. De laagdrempelige kennismaking met kunst en cultuur is belangrijk om vele vormen van kunst te leren kennen en waarderen. Kunst is prachtig, en niet alleen 'kunst met een grote K'. Kunst en kunstbeoefening is er voor iedereen".